Blader door ons aanbod  

Zuidstraat 22-23 | Den Helder

Stijl, klasse en historie komen bij elkaar in dit sfeervolle herenhuis, een gemeentelijk monument met een inhoud van maar liefst ca. 800m³ met enorm veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het houden van een bed & breakfast of simpelweg om gewoon lekker in te wonen. Het uitzicht over het water rond Willemsoord is buitengewoon alsmede het bijbehorende object met woonbestemming achter het huis, met adres Keizersgracht 104 niet onbenoemd mag blijven!

Wanneer u door dit herenhuis wandelt zult u de bijzonder prettige sfeer voelen. Ondanks haar enorme volume betreft het toch een heerlijk, daglichtvol familiehuis en voelt het, mede door de verschillende ruimtes warm- en knus aan! Meteen achter de statige voordeur merk je dat dit bijzondere huis uit begin negentiende eeuw geschiedenis herbergt. Talrijke authentieke stijlkenmerken volgen elkaar op en zijn namelijk behoedzaam gespaard, zoals ornamenten plafonds, met glas in lood ingezette en-suitedeuren, schouwen, raampartijen, glas in lood, inbouwkasten, paneeldeuren, nisjes, onderdelen uit het sanitair en nog veel meer.

Dit riante herenhuis staat ook nog eens op een locatie met meerwaarde, namelijk aan het eind van de vernieuwde Beatrixstraat (waar nog meer moois staat te gebeuren), tevens gelegen aan het begin van de Zuidstraat alsmede achter het huis zich het bijbehorende pand aan de Keizersgracht 104 bevindt. Vanuit het huis is er uitzicht over het water op Willemsoord waar u naast vele leuke restaurants, een bioscoop en enkele musea ook ons makelaarskantoor vindt. Je kijkt er o.a. uit op de Flaneerkade, op de reddingsboot museumschepen- en op ander markant vaartuig alsmede richting theater “de Kampanje”. De beste bibliotheek van de wereld staat letterlijk op steenworp afstand en vele gewenste voorzieningen zoals u die in een stadshart mag verwachten zijn binnen handbereik. Naast dat het dus een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoer en ben je vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit.

Indeling begane grond:
Prachtige, verwarmde entree met marmeren vloer, meterkast, trapopgang, garderobe en toegang tot de voorkamer die heden in gebruik is als eetkamer voorzien van schouw en mooie raampartij alsmede deze ruimte bijpassend is uitgevoerd met een massief eiken visgraatvloer, hoge plinten, ornamenten en strak stucwerk. De met glas in lood ingezette en-suitedeuren scheiden de voorkamer van de brede achterkamer respectievelijk living/ zitgedeelte, welke ook voorzien is van een schouw, raampartij, van dezelfde massief eiken visgraatvloer, ornamenten en van hoge plinten en strak stucwerk. Na de living volgt er een passage waar het toilet zich bevindt als ook een voorraad/ opslagplaats alsmede dit plek is waar de cv-ketel hangt en waarvandaan er een geleidelijke overgang is tot de luxueuze keuken met kookeiland- en bargedeelte (een gezellige plek om te ontbijten of na een lange dag werken aan te schuiven voor een goed glas wijn), welke is uitgevoerd met betonblad en voorzien is van koken op gas- en het Bora-afzuigsysteem (hierbij zit de afzuiging in het werkblad). Natuurlijk is de keuken ook voorzien van koelkast, vriezer, vaatwasser, combimagnetron en stoomoven. Na de keuken volgt er een patiokamer v.v. openslaande deuren, uiteraard met toegang tot de patio met middagzon alsmede er vanuit de kamer toegang is tot een ruimte waar o.a. de wasmachine opgesteld staat. Daar vandaan kunt u middels een steeg naar het pand dat heden in gebruik is als opslagruimte en garage (Keizersgracht 104). Het gebruik als opslagruimte en garage kunt u aanhouden, maar bijvoorbeeld nieuwbouw met daarin een huis (want woonbestemming) creëren kan heel interessant zijn.

Indeling eerste verdieping:
Het fraaie trappenhuis leidt naar de eerste verdieping, waar de ruime overloop toegang geeft tot verschillende vertrekken, waaronder tot een kamer met schouw, inbouwkast en balkon, die gescheiden wordt van een andere kamer middels en-suitedeuren en die eveneens een eigen toegang heeft vanaf de overloop, ook is uitgevoerd met een schouw en waar prachtige ornamenten weer in het oog vallen. De badkamer is voorzien van inloopdouche met glazenscherm, uitgevoerd met regen- en handdouche, een hardstenen wastafel met bijpassende kraan, een verwarmde spiegel, radiator, inbouwkast en prachtige hoge ramen voor het gewenste daglicht en goede ventilatie. Vanaf de overloop is er naast toegang tot het separate toilet ook toegang tot een tussenkamer met deur en trap naar nog een (slaap)kamer boven het keukengedeelte en er is vandaar een doorloop naar een (slaap)kamer boven de patiokamer.

Indeling tweede (zolder)verdieping:
Het fraaie trappenhuis volgend naar boven brengt ons naar de royale zolder van ca. 65m² die heden uit één ruimte bestaat, maar eenvoudig opgedeeld kan worden in bijvoorbeeld drie tot vier (slaap)kamers. Op dit moment is het o.a. de plek waar een gym gecreëerd is, maar bijvoorbeeld ook een atelier of studeerplek zou hier niet misstaan.

Bieden vanaf: € 399.500,- k.k. (dit houdt in dat biedingen vanaf € 399.500,- k.k. door de verkoper in overweging worden genomen).

Bijzonderheden:

 • Bouwjaar medio 1900, daarna is er verschillende keren gerenoveerd, gemoderniseerd- en verbeterd.
 • Kavelgrootte circa 169m².
 • Woonoppervlakte circa 225m².
 • De oorspronkelijke indeling is grotendeels bewaard gebleven al is het in het verleden als combinatie wonen- met pensionfunctie gebruikt geweest- en waren het drie adressen (heden twee, t.w. Zuidstraat 22-23 & Keizersgracht 104).
 • De begane grondvloer bestaat grotendeels uit een geïsoleerde betonvloer.
 • Het merendeel van het pand is voorzien van dubbelglas.
 • De Cv-ketel dateert uit 2005 en is een Remeha Quinta.
 • In 2013 zijn de boeidelen vernieuwd.
 • Stucwerk buitenom is in 2018 gedaan.
 • Schilderwerk buitenom grotendeels in 2018 gedaan.
 • Door de architectonische waarde van de voorgevel heeft het object aan de Zuidstraat 22-23 de status Gemeentelijk monument gekregen, een blijk van waardering voor dit fraaie herenhuis alsmede het een object met beschermd stadsgezicht betreft. Ook Keizersgracht 104 is een object met beschermd stadsgezicht (andere variant dan die van toepassing is aan de Zuidstraat 22-23). Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u ons hierover benaderen, het is namelijk eenvoudig uit te leggen.
 • Op zowel Zuidstraat 22-23 als op het achtergelegen adres Keizersgracht 104 rust de bestemming wonen. Op Zuidstraat 22-23 ook horecabedrijf categorie 5: Een bedrijfsactiviteit waarbij de bedrijfsuitoefening is gericht op het tegen vergoeding verstrekken van logies met als nevenactiviteiten het verstrekken van maaltijden en/of dranken voor consumptie ter plaatse. Zoals u leest, betreft het een geheel met interessante mogelijkheden, maar als u er simpelweg alleen wenst te wonen kan dat bijgevolg ook.
 • De oorspronkelijke indeling is grotendeels bewaard gebleven al is het in het verleden een pension geweest- en waren het drie adressen (heden Zuidstraat 22-23 & Keizersgracht 104).
 • Fraaie authentieke kenmerken in verschillende ruimtes, waaronder ornamenten plafonds, marmerenvloer, verschillende schouwen, glas in lood, en-suitedeuren, paneeldeuren, inbouwkasten enzovoorts.
 • De patiotuin is gelegen op de middagzon.
 • Televisieaansluiting op 2 slaapkamers en op zolder.
 • De zolderetage is in 2013 flink aangepakt: boeilijsten zijn vervangen, ramen vervangen voor HR++ glas, dak is vanuit binnen geïsoleerd, herstellen/deels vervangen kozijnen, plaatsen lichtkoepel en de etage is gestuct.
 • Het betreft naast wonen ook een interessant object voor geïnteresseerden die graag een bed & breakfast zouden willen leiden of die regelmatig thuiswerken, er is namelijk plenty ruimte om verschillende werkplekken te creëren.

 

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste is op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is vrijblijvend.


Maak een afspraak

 

 

 

 

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005