Blader door ons aanbod  

Zuiderweg 1 | Wieringerwaard

Verkocht

Landgoed Groeninghen, “uw” kans op wonen op een privé eiland nabij Schagen!

Via een hardhouten brug & toegangspoort betreedt u dit uiterst bijzondere privé eiland, waar rust, privacy, ruimte en elegantie de sleutelwoorden zijn. In welk jaargetijde u dit bescheiden landgoed ook bezoekt, een vertrouwd en thuisgevoel zal zich van u meester maken, iets dat zeldzaam is.

Buiten dat het een uitmuntende woonplek is, zijn de locatie en opstallen uitermate geschikt om onder anderen een zogenaamde Chambres d'Hôtes te beginnen, een zelfstandig bedrijf uit te oefenen (zoals bijvoorbeeld kantoor, fysiotherapie of schoonheidssalon) en de locatie leent zich ook heel goed voor het geven van workshops, trainingen, lezingen, cursussen, kooklessen en voor besloten diners.

 

Compacte rondleiding:

U zou Landgoed Groeninghen moeten beleven, maar wij gaan u naast de fotoreportage in een compacte beschrijving een rondleiding te geven:

"Groeninghen" bezit prachtige architectonische thematuinen met Barok stijlinvloeden die verwijzen naar de rijke Italiaanse Renaissance periode. Hoofdzakelijk zijn in de tuinen vele soorten en kleuren Hortensia's, Skimmias en Helleborus geplant. De middentuin is de grootste, met dubbele, brede schelpenpaden en een grote ronde vijver in het midden. Er is een beregeningsinstallatie en vanzelfsprekend is er weloverwogen verlichting aanwezig. Tevens zijn er diverse vijverpartijen en is de buitenruimte zo ingericht en ontworpen dat het grote onderhoud tot enkele keren per jaar beperkt blijft.

 

Verandawoning en Oranjerie:

Het vastgoed op het landgoed bestaat uit drie opstallen. Het hoofdgebouw bestaat uit de Verandawoning met aansluitend de Oranjerie, waartegen nog een ruimte gebouwd is, welke verschillende functies kan dienen. Er zijn verschillende entrees, "wij" starten bij de entree van de Verandawoning:  Entree, hal, trapopgang naar eerste verdieping, de badkamer v.v. een wastafelmeubel, inloop-regen-en handdouche, toilet en urinoir. Vanuit de  entree & hal heeft u eveneens toegang middels openslaande deuren tot de complete woonkeuken met uitzicht op het beschutte verandaterras en de weidse velden met vrij uitzicht. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een (woon of slaap)kamer welke uitzicht geeft op de middentuin & toegang biedt tot de veranda.

Wanneer wij rechts gaan in de entree & hal, komen wij in een speelse omloop die leidt naar de veranda en de Oranjerie. De Oranjerie (ca. 112m²) is vergelijkbaar met een kas, welke dient als woonruimte. Deze is verwarmd, volledig betegeld en v.v. een keuken. Vanuit de Oranjerie is er zelfs nog toegang tot een gezellige kamer, welke vele functies kan hebben, zoals een woonkamer of gastenverblijf.

 

Etage Verandawoning:

De etage bereikt u via de trap in de hal. Er is aldaar één slaapkamer, welke prachtig uitkijkt over de middentuin.

 

De vijverparkwoning en wellness:

In de vijverparkwoning is ook een keuken aanwezig, maar ook een compleet wellness gedeelte. Naast de bestemming wonen, kan deze ruimte ook toegepast worden tot alleen een wellnessruimte, die beschikt over een professioneel verzonken 6 persoons Jacuzzi met overloop naar grondtank (dwz. het bad blijft altijd vol, ook als iemand eruit stapt) voorzien van zandfilter, volledig computergestuurde krachtstroom geluidarme pomp met backwash functie, verwarming d.m.v. warmtewisselaar op cv. en verwarmde bubbels en verlichting. Naast de Jacuzzi is een professioneel verzonken koud dompelbad ingebouwd, met aan en afvoer. Verder zijn er diverse RVS douchezuilen voorzien van een thermostaat kraan met oa. voeten-douche stort-douche massage-douche nevel-douche, verstelbare rug massage douches en koud water slang.

 

Kortom:

Eigenlijk is het onbeschrijfelijk, u moet dit beleven!

 

Wanneer u meer interesse heeft is er een ruimere fotoreportage beschikbaar, deze kunt u vrijblijvend bij ons opvragen.

 
 

Vraagprijs: € 475.000,- k.k.

 

Bijzonderheden:

 • U kunt hier uitstekend een Chambres d'Hôtes starten c.q. Bed en Breakfast.
 • Buitengewoon aantrekkelijke vraagprijs.
 • Diverse inbouwkasten.
 • Vele bijzondere details, zoals deuren uit verschillende chateau's uit de provence.
 • Landelijk gesitueerd, met de benodigde voorzieningen nabij (Schagen en Anna Paulowna).
 • Kavelgrootte circa 2670m².
 • Woonoppervlakte ca. 400m².
 • Verschillende bouwjaren i.v.m. de verschillende opstallen.
 • Verschillende Cv-ketels aanwezig, maar er zijn o.a. ook warmtestralers & allesbranders.
 • Kwaliteitsmerken gebruikt.
 • Volop bergruimte.
 • Verschillende uitbreidingsmogelijkheden.
 • De wellnessruimte is voorzien van vloerverwarming.
 • In de wellnessruimte is eveneens een toilet met urinoir.
 • Op het perceel zijn verschillende bergruimten aanwezig.
 • Gesitueerd op slechts 45 autominuten van Amsterdam.
 • Scholen en kinderopvang in de nabijheid.
   
 
 
 
 
 
 

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005