Blader door ons aanbod  

Van Hogendorpstraat 58 | Den Helder

Sfeervoller en gaver zijn ze er voor zoekers naar dergelijke huizen en in deze categorie uitzonderlijk weinig, maar dit is er weer één!

De charmante gevel vol details en de daarin aangebrachte originele grote ramen en authentieke voordeur zijn een goede voorbode op wat voor gezelligs er achter deze gevel schuilgaat, de ambiance is echt te gek!

Bij binnenkomst in de hal, waar gelukkig nog de originele terrazzovloer met sierrand ligt én waar de wanden deels bijpassend zijn betegeld voel je direct al de aangename en fijne sfeer die in het huis hangt. Dat gevoel komt daaropvolgend dan ook terug in de riante woonkamer met hoog plafond en openslaande tuindeuren, daarin is plenty ruimte voor bijvoorbeeld een lekkere bank met daarnaast een grote fauteuil of loveseat, in de zogenaamde voorkamer is er genoeg plek voor een grote eettafel. De keuken is ruim en opvallend daglichtvol, daarna volgt een passage met toegang tot het toilet, tot de badkamer en tot de achtertuin.

De eveneens ruime etage is aan de voorkant recht en aan de achterkant voorzien van een dakkapel, zodoende zijn de twee kamers groot, praktisch en fijn in gebruik. Desgewenst kan de voormalig indeling door enkel het plaatsen van een tussenwand en dus op een eenvoudige manier hersteld worden en heb je de beschikking tot drie goede (slaap)kamers.

De leuke en fijne achtertuin is goed gesitueerd en biedt toegang tot de schuur en brede steeg, heel praktisch voor bijvoorbeeld motor- en scooterbezitters.

En nu de facelift van het Helderse stadshart met grote sprongen prachtig zichtbaar wordt, kunnen wij wel stellen dat wonen in een welgevormd straatje zoals deze, niet ver van het centrum behoorlijk populair geworden is. Vele gewenste voorzieningen zijn, dit zoals je in de buurt van een stadshart mag verwachten binnen handbereik, waaronder supermarkten (een Vomar en Albert Heijn dichtbij), scholen, sportclubs, de bibliotheek en restaurants, maar ook duinen, strand, zee en de groene zeedijk zijn natuurlijk nabij! Het prachtige theater “de Kampanje” vindt u op het Willemsoord complex dat eveneens op loop- en fietsafstand te vinden is, net als o.a. de restaurants, een bioscoop, een jachthaven en musea die je daar kan vinden. Naast dat het dus een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoer en ben je vanaf deze locatie ook moeiteloos in andere stadsdelen of Den Helder uit.

Voor de indeling verwijzen wij je vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan eens in het bijzonder op de royale indeling en hoe je bijvoorbeeld een derde (slaap)kamer op de etage creëren kan, de deuren van de oorspronkelijke indeling zijn namelijk gebleven, enkel het plaatsen van een tussenwand is dus genoeg.

Bieden vanaf: € 164.500,- k.k. (dit houdt in dat biedingen vanaf € 164.500,- k.k. door de verkoper in overweging worden genomen).

 Bijzonderheden:

 • Bouwjaar medio 1915.
 • Kavelgrootte circa 94m².
 • De woonoppervlakte meet circa 88m².
 • De berging meet circa 6m².
 • De cv-ketel van Intergas dateert van 2015 (eigendom).
 • De vloeren zijn in de basis van hout.
 • Inzake de basis houten vloer in de woonkamer dient u er rekening mee te houden dat deze in de toekomst vervangen dient te worden, door optrekkend vocht is deze deels aangetast. De makelaar is in het bezit van een offerte om de vloer te vervangen voor een geïsoleerde betonvloer inclusief het stoppen van optrekkend vocht. De kosten die u daarvoor zou moeten reserveren worden geschat op ca. € 15.000,-, met het vaststellen van de bieden vanaf prijs is daarmee rekening gehouden. Vanzelfsprekend zijn er meer mogelijkheden de betreffende vloer aan te pakken, waardoor de kosten mogelijk gereduceerd kunnen worden.
 • De achtertuin is goed gesitueerd en gezellig.
 • De twee uitstekende (slaap)kamers. Desgewenst kan de voormalig indeling eenvoudig hersteld worden waardoor er eenvoudig drie goede (slaap)kamers te creëren zijn.
 • Verschillende scholen en kinderopvang zijn in de nabijheid te vinden.
 • Openbaar vervoer vindt u in de vorm van het centraal station dat binnen vijftien wandelminuten bereikbaar is.
 • In de nabijheid, dus op loopafstand vindt u o.a. supermarkten, gezellige restaurants, een bioscoop en nog vele andere voorzieningen die u kunt verwachten nabij het centrum van een middelgrote stad.
 • Duinen, strand en zee zijn in Den Helder natuurlijk nooit ver weg.


Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste is op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.


Maak een afspraak

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005