Blader door ons aanbod  

Loodsgracht 13 | Den Helder

Gewoonweg prachtig is dit sfeervolle en riante herenhuis aan de Loodsgracht dat helemaal in stijl is van begin 1900! Achter het huis, dat ook een grachtenpand genoemd mag worden ligt bovendien een flinke garage met zolder, het heeft onder anderen een woonkamer-en-suite (voorkamer & zitkamer), een serre, vier uitstekende slaapkamers, een heerlijke beschutte en privacyvolle achtertuin en talrijke fraaie karakteristieke details, waaronder een prachtige voorgevel met balkon, kroonlijst, sierbanden en een portiek met tegelwerk. Ook de originele granitovloer, authentieke radiatoren, prachtige glas in lood en-suite-deuren, welgevormde binnendeuren- en kozijnen met bijpassend deurbeslag, verschillende schouwen, uniek tegelwerk, een klassiek toilet met stortbak, een oorspronkelijk ornament, gegraveerde/gezandstraalde ramen en zo meer!

Het pand zelf is imponerend, statig en verrassend met een balans tussen moderne benodigdheden en historische charme. Het karakter van het huis dat dateert uit 1910 wordt bij binnenkomst bekrachtigd door de granitovloer, het wandtegelwerk, de statige trap, en de toegangen aldaar tot de voorkamer, zitkamer, serre en keuken. Na de keuken volgt een halletje met respectievelijk toegang tot een toilet, bijkeuken en de achtertuin.

Op de etage is er een hele mooie overloop met aansluitend de badkamer, twee royale slaapkamers waarvan één met toegang tot het balkon alsmede er op de overloop een inbouwkast is.

Middels een vaste trap komt u op de zogenaamde zolderetage waar wederom twee slaapkamers en verschillende inbouwkasten te vinden zijn. Ook is er toegang tot een vliering, plenty bergruimte dus!

De onderhoudsarme tuin met sierbestrating ligt op het zuiden, er is dus volop zonplezier op warme dagen! Achter in de tuin staat de flinke garage met betonvloer, overheaddeur en zolder.

De locatie is ook nog eens een meerwaarde, namelijk aan het eerste gedeelte van de rustige Loodsgracht, met om de hoek het nieuwe stadspark in ontwikkeling en de groene zeedijk. Vanuit het huis is er uitzicht over het water van de gracht en zowel het stadshart met al zijn winkels, dagelijkse voorzieningen en niet in de laatste plaats Willemsoord met zijn vele leuke restaurants, een bioscoop, enkele musea, theater “de Kampanje” en niet te vergeten ons makelaarskantoor vindt u op loopafstand. Naast dat het dus een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoer en kunt u vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit.

Kortom: Het betreft een bijzonder huis dat zichtbaar liefdevolle aandacht van de eigenaren heeft gehad, iets dat dit plaatje compleet maakt!

Voor de indeling verwijzen wij u vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden.

Bieden vanaf: € 329.500,- k.k. (dit houdt in dat biedingen vanaf € 329.500,- k.k. door de verkoper in overweging worden genomen).

Bijzonderheden:

 • Bouwjaar medio 1910, daarna is het o.a. behoedzaam en met oog voor detail gerenoveerd tussen 1999 en 2003 om het huis zoveel mogelijk terug te brengen in de originele staat. In 2002 ontvingen de huidige eigenaren daarvoor zelfs de renovatieprijs.
 • Kavelgrootte circa 170m².
 • Woonoppervlakte circa 151m².
 • Garage circa 47m².
 • Inhoud woning met garage circa 760m³.
 • De woning is voorzien van dubbelglas.
 • De cv-ketel dateert uit 2006 en is een Remeha.
 • De gas- en waterleidingen zijn volledig vervangen, de elektraleidingen en het binnenwerk ook.
 • Door o.a. de architectonische waarde van de voorgevel heeft het object de status beeldbepalend gekregen, een blijk van waardering voor dit fraaie herenhuis alsmede het een object met beschermd stadsgezicht betreft. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u ons hierover benaderen, het is namelijk eenvoudig uit te leggen.
 • De keuken is onder andere voorzien van een gaskookplaat (gas op glas), afzuigkap in landelijke schouw en vaatwasser.
 • De badkamer is uitgevoerd met een douche (regen- en handdouche), wastafel, badkamerspiegel, radiator, toilet en een raam voor het gewenste daglicht en natuurlijke ventilatie.
 • De fraaie authentieke kenmerken.
 • De goed op de zon gesitueerde achtertuin.
 • In de omgeving vindt u alle benodigde voorzieningen, zoals u die mag verwachten nabij een stadshart.
 • Op 5 minuten fietsafstand ligt het centraal station met bus- en treinstation en taxistandplaats.
 • Scholen en kinderopvang treft u op loop- en fietsafstand.


Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste is op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.


Maak een afspraak

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005