Blader door ons aanbod  

Landbouwstraat 1C | Schagen

Op deze uitzonderlijke en unieke plek, gelegen in hartje Schagen en zodoende nagenoeg direct in het charmante en gezellige centrum, treft u een bijzonder sfeervol penthouse aan de authentieke Landbouwstraat, waar de bescheiden drukte fijn aan u voorbij gaat, mede omdat je hier leeft op bovenste etage van een prachtig Gemeentelijk Monument.

In het buitengewone appartement wordt u onder anderen verrast door de afwerking, waaronder een combinatie van stucwerk met op verschillende plekken de oorspronkelijke balken, een elegante eikenhouten vloer en onder anderen paneeldeuren met bijpassend beslag. Voornoemde in combinatie met opvallend veel licht en ruimte, maakt het een bijzonder geheel, iets dat u bij interesse zelf zou moeten beleven. Opvallend is ook dat het appartement beschikt over riante leefruimten, waaronder een royale woonkamer met bijzondere raampartijen en een Frans balkon, de inrichtings- en indelingsmogelijkheden zijn hierdoor talrijk.

De stijlvolle SieMatic keuken en de elegante badkamer passen niet alleen perfect in de ambiance, maar worden ook als heel prettig ervaren in het dagelijks gebruik. Er is naast de zogenaamde master bedroom ook nog een gezellige zolderkamer, heden in gebruik als logeerkamer en er is genoeg bergruimte, waaronder in de op de plattegrond benoemde technische ruimte, in de garderobekast, desgewenst op de zolder en in de berging die u op de begane grond treft.    

Buitenleven kan hier ook geweldig, er is namelijk een fantastisch dakterras van ca. 47m² met vanzelfsprekend uitzicht over de stad, iets dat ook ’s avonds, net als dat vanuit het appartement zo is, heel mooi tot zijn recht komt.

Voor de indeling verwijzen wij u vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan ook eens op de royale ruimtes en de daarbij behorende inrichtingsmogelijkheden, die zijn namelijk talrijk!

Bieden vanaf: € 337.500,- k.k. (dit houdt in dat biedingen vanaf € 337.500,- k.k. door de verkoper in overweging worden genomen).

Bijzonderheden:

 • Het bouwjaar van het pand dateert van 1882, het penthouse is ontworpen en ontwikkeld in 2007.
 • De gebruikersoppervlakte meet ca. 118m².
 • De cv-ketel dateert van 2007 (Vaillant) en hangt in de technische ruimte. In de technische ruimte is ook de groepenkast gemonteerd alsook er plaats is voor de wasmachine en droger.
 • Het betreft een appartement c.q. penthouse, gelegen op de bovenste etage van een monumentaal pand (Gemeentelijk Monument). Het gebouw, ontworpen door architect J.F. Metzelaar heeft o.a. als kantongerecht gediend en heeft als bouwstijl eclectische bouwtrant met neorenaissance elementen. Ook noemenswaardig is dat dezelfde ontwerpen zijn gebouwd te Zuidhorn en Oud-Beijerland.
 • U komt binnen allereerst via de hoofdentree op de begane grond aan de Landbouwstraat die is voorzien van een videofooninstallatie, dan komt u in de algemene ontvangsthal met trapopgang naar de eerste etage waar de voordeur gesitueerd is van dit betreffende appartement/penthouse.
 • Door het gehele appartement ligt een eikenhouten vloer met uitzondering van badkamer, zolderkamer & het toilet.
 • Het object is rustig gesitueerd in gelegen in een geliefd deel van Schagen en voorzien van een prachtig uitzicht over de stad.
 • Kwaliteitsmerken zijn er toegepast, waaronder een SieMatic keuken met Siemens apparatuur, Villeroy & Boch sanitair, de eikenhouten vloer is gelegd door Martijn de Wit.
 • De ruime badkamer is onder anderen uitgevoerd met luxe tegels van natuursteen, met een dubbel wastafelmeubel (landelijke stijl), vrijstaand bad op pootjes, lekkere inloopdouche voorzien van regen- en handdouche en er is een raam die zorgt voor het vaak zo gewenste daglicht.
 • Fraai ontworpen in een hoek van een origineel dakkapel staat de luxe SieMatic keuken in landelijke stijl, voorzien van inductiekookplaat, oven, koelkast, separate vriezer met ijsmachine, carrouselkast, porseleinen gootsteen & granieten werkblad.
 • De privéparkeerplaats achter het pand.
 • De houtenberging op de begane grond.
 • De VvE-bijdrage ligt heden (2020) op een hoogte van ca. €. 166,- per maand.
 • Scholen, kinderopvang en het stadshart met al zijn gewenste voorzieningen vindt u op loopafstand.
 • Naast dat het een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het centraal station (binnen 2 wandelminuten bereikbaar) en bent u vanaf deze locatie ook moeiteloos Schagen uit met bijvoorbeeld een auto.


  Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste is op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is vrijblijvend.


  Maak een afspraak

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005