Blader door ons aanbod  

Binnenhaven 112 | Den Helder

Stoer, statig, charmant en sfeervolwarm tegelijk, dat is deze ingrijpend gerenoveerde en geweldige dijkwoning met garage en studio zonder twijfel!

Iets langer dan een decennium geleden is de aanzienlijke renovatie ingezet, de huidige eigenaren hebben daar nog eens een waanzinnig gave aanbouw aan toegevoegd, er de zogenaamde puntjes op de i gezet en er een buitengewoon fijne ambiance gecreëerd.

Met oog voor detail is medio 2008 de voorgevel vernieuwd, recht opgetrokken en gelukkigerwijs voorzien van karakteristieke elementen. Het grootste deel van de begane grondvloer bestaat in de basis uit een geïsoleerde betonvloer met daarbovenop een gezellige houten vloer. De living is mooi verdeeld in een voorgedeelte waar plaats is voor een leuk zitje en de tv-zithoek, allebei plezierig gelegen rond de houtkachel. Opvolgend is er de complete keuken in landelijke stijl en komt daarna de afsluitbare en bijzonder daglichtvolle aanbouw (2020) waarin het ontspannen een magazine of boek lezen is, waar je rustig muziek kan luisteren of juist aandachtig studeren kunt, een fantastische ruimte!       

Tussen de keuken en de aanbouw is er een ruimte, we zouden dat een bijkeuken kunnen noemen. Daar vindt je onder anderen de cv-ketel en er is daarvandaan toegang tot een toilet en douche.

Boven, verdeeld over de eerste en bovenste etage zijn er maar liefst vier uitstekende slaapkamers en vindt je daar tevens een heerlijke badkamer, separaat toilet en wasruimte. 

Achter de woning, bereikbaar vanuit de perfect op de zon gesitueerde tuin of vanaf de Achterbinnenhaven betreed je de garage met daarboven een hippe studio met eigen badkamer, heel interessant en praktisch allemaal!

De Binnenhaven is in een ver verleden ontwikkeld en gebouwd op een dijk, zodoende ligt de woning mooi hoog en is er aan de voorkant zicht op het sfeervolle water en de (jacht)haven met zijn verscheidenheid aan boten, vaak een mooi schouwspel. De locatie is ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het stadshart, maar je bent bijvoorbeeld ook zomaar in stadsdeel de Schooten. Nagenoeg alle gewenste voorzieningen zijn binnen handbereik, zoals supermarkten, scholen, sportclubs en restaurants. Duinen, strand en zee zijn in Den Helder natuurlijk nooit ver weg!

Voor de indeling verwijzen wij u vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan ook eens op de uitzonderlijke indeling met aanbouw, de perfecte afmetingen, op de garage en de daarboven gelegen studio.

Enthousiast geworden? Met veel plezier plannen wij een vrijblijvende bezichtiging in!

Bieden vanaf: € 312.500,- k.k. (Dit houdt in dat biedingen vanaf € 312.500,- k.k. door verkoper serieus in overweging worden genomen).

Bijzonderheden:

 • Oorspronkelijk bouwjaar 1927, vanaf medio 2008 is het grondig gerenoveerd.
 • De kavelgrootte meet circa 128m².
 • De gebruiksoppervlakte meet circa 132m².
 • De inhoud van de woning meet circa 444m³.
 • De garage inclusief de studio meet circa 44m².
 • Er zijn interessante verhuurmogelijkheden inzake de studio (vernieuwd in 2018), vraag ons naar de mogelijkheden.
 • Het object valt onder het beschermd stadsgezicht. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u ons benaderen, het is namelijk eenvoudig uit te leggen.
 • De aanbouw dateert van 2020, is professioneel aangelegd door bouwbedrijf Gerard Borst en is voorzien van een elektrisch te openen lichtkoepel van Fakro inclusief zonwering.
 • In 2020 is van het lage en hoge dak de bitumen dakbedekking vervangen.
 • In 2020 is het huis rondom geschilderd.
 • De 8 zonnepanelen.
 • De cv-ketel van het woonhuis dateert van 2014, die van de schuur/studio van 2000.
 • De vier uitstekende slaapkamers welke verspreid zijn over de twee etages.
 • Door onder anderen de studio boven de garage is er ruimte voor samenwonen met meerdere generaties. Het object kan derhalve mogelijk onder de noemer vallen van een zogenoemde meegroeiwoning, kangoe-roewoning of buidelwoning. Voor meer informatie inzake juridische en beleidsmatige aspecten hieromtrent verwijzen wij u mede naar de Belastingdienst en de betreffende gemeente.
 • De keuken is onder andere voorzien van een Smeg fornuis met gaskookplaat, Smeg afzuigkap, vaatwasser, combimagnetron, koelkast en vriezer.
 • De wasmachine- en drogeraansluitingen zijn uiteraard gevestigd in de wasruimte.
 • De sfeervolle en warme houtkachel.
 • Er is volop bergruimte.
 • Het stadshart van Den Helder is nabij, net als scholen, kinderopvang, sportclubs en verenigingen.
 • Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen zijn direct voorhanden (op loop- en fietsafstand).
 • Op nog geen 10 minuten fietsafstand ligt het centraal station met bus- en treinconnecties alsmede taxistandplaats.
   

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste is op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.


Maak een afspraak

Contact

Coltof Makelaardij & Partners
Willemsoord 52D
1781 AS Den Helder

0223 200 005